Netwerk infra

Home > Bedrijfsinformatie > Netwerk infra
 

Het Mangelot Hosting Netwerk in Enschede

Het hosting netwerk van Mangelot Hosting is via en redundante (2x) 1 GBit verbindingen vanuit het Enschedese datacentrum InterDC verbonden met het Amsterdams Internet knooppunt, het Internet knooppunt van Nederland en een van de belangrijkste Internet knooppunten in Europa. Op het Amsterdamse Knooppunt wisselen Nederlandse Internet providers informatie met elkaar uit. Door onze optimale verbinding met het Amsterdamse Knooppunt is uw website bezoeker dus verzekerd van snelle responstijden: uw website bouwt zich snel op in zijn browser. Onze transit verbindingen verlopen via meerdere verschillende transit providers, waardoor netwerk performance en uptime gegarandeerd kunnen worden. Het hosting netwerk waar wij gebruik van maken heeft in zowel Enschede en Amsterdam meerdere peer verbindingen. Hierdoor kunnen we in geval van storing gemakkelijk en automatisch omschakelen naar een verbinding die wel 100% werkt. Dit gebeurd allemaal zo snel dat u het amper zult merken.Een ander voordeel van de verschillende verbindingen is een maximale snelheid het dataverkeer zal altijd de snelste route kiezen naar uw website of server(s).

U kunt zich voorstellen dat gegevens zich vertalen in een uitstekende uptime van ons netwerk.

Uptime historie

2003 = 99,98%
2004 = 99,92%
2005 = 99,97%
2006 = 99,95%
2007 = 99,91%
2008 = 99,98%
2009 = 99,93%
2010 = 99,97%
2011 = 99,98%
2012 = 99,93%
2013 = 99,97%
2014 = 99,96%
2015 = 99,98%
2016 = 99,97%
2017 = 99,98%
2018 = 99,99%
2019 = 99,99%

 
Bedrijs informatie netwerk

Verbindingen in Nederland en Duitsland

Enschede (2x Glasvezel ring van 40 gbit/sec.)
Enschede InterDC >> Enschede Equinix >> Previder PDC2 >> InterDC
Enschede InterDC >> Enschede Equinix >> InterDC

Enschede InterDC Uplinks

  • Enschede Equinix 1x 1gbit NDIX
  • Enschede Equinix 1x 1gbit Brightaccess

Hengelo Previder PDC2 Uplinks

  • Hengelo Previder 1x 10gbit Cogent via Amsterdam
  • Hengelo Previder 1x 10gbit Openpeering
  • Hengelo Previder 1x 10gbit NL-IX

Enschede Equinix DC Uplinks

  • Enschede Equinix 1x 10gbit Cogent via Amsterdam
  • Enschede Equinix 1x 10gbit Centurylink via Dusseldorf
 

De beveiliging van ons netwerk

Als het om beveiliging gaat maken ze geen uitzonderingen.
De camera’s zorgen voor een 24/7 beveiliging van het pand. Er is geen hoekje meer waar de camera’s geen zicht op hebben. Op de datavloer hangen 2 camera’s. Deze aantallen zullen in de toekomst nog uitbreid worden naarmate het aantal rijen racks zal stijgen. Alle camera’s hebben een resolutie van minimaal 720p (HD kwaliteit), wat vele male hoger is dan het oude traditionele CCTV systeem. Op die manier hebben we veel hogere kwaliteit beelden en kunnen we veel meer details zien. Ook kunnen de camera’s prima in het donker zien. Waar de camera’s op de datavloer uitgerust zijn met een bewegingssensor en een lamp, beschikken de camera’s die buiten hangen over een heel gevoelige lens, zodat in het donker nog steeds gezien kan worden.
Uiteraard worden alle beelden voor een langere periode bewaard.Tevens zijn alle deuren voorzien van beveiliging sensoren en speciale gecodeerde sleutels en is de centrale toegang voorzien van een touchscreen scherm met wachtwoord controle.

De stroom voorziening

InterDC is een groen datacenter. Ze kopen 100% groene stroom in welke bestaat uit 22% windenergie, 64% waterkracht en 14% biomassa. Het Datacenter heeft een redundante, stabiele en betrouwbare stroom toevoer. Tijdens een stroom uitval wordt er razendsnel over geschakeld naar een backup accu welke het gehele datacenter voor ong. 45 minuten kan voorzien van voldoende stroom, in de tussen liggende tijd word de generator opgestart (5 minuten), en daarna wordt de stroom van de backup accu omgezet naar de generator en is het datacenter voor meerdere uren voorzien van genoeg stroom. Niet onbelangrijk gezien het aantal stroomstoringen afgelopen jaar. Daarnaast is de stroomtoevoer makkelijk schaalbaar. Het datacenter is met on-site generators volledig zelfvoorzienend in haar stroomvoorziening.

Het datacenter hanteert de N+1 standaard als minimum; in eenvoudige termen betekent dit dat wanneer er 3 generatoren nodig zijn om non-stop stroom te leveren, dan zijn er 4 geïnstalleerd.

Groene energie voor een schoner milieu
kwaliteit en betaalbare hosting

Branddetectie en bestrijding

Een Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) is in het datacenter geïnstalleerd. Deze bijzonder gevoelige rook detectoren zijn verbonden met het Building Management system. Dit BMS wordt continue in de gaten gehouden door het control room personeel. Hierdoor worden eventueel mogelijke branden uitzonderlijk vroeg gedetecteerd en derhalve makkelijk voorkomen. Daarnaast beschikt het datacenter over een bijzonder geavanceerd water mist systeem dat branden blust zonder de apparatuur te beschadigen.

Air conditioning / Koeling van apparatuur

Het datacenter zal gebruik maken van Free Air koeling. Grotendeels van het jaar is de buitenlucht temperatuur koel genoeg om gebruikt te worden om te koelen. Mocht de buitentemperatuur boven de 20 graden komen schakelt het koelsysteem automatisch over op het traditioneel koelen met een airco systeem van het merk Uniflair. De temperatuur wordt op een +- 22 graden gehouden.