Wij bieden sinds 2004 webhosting voor de goedkoopste prijs!

 
 

Ons netwerk

 

Het Mangelot Hosting Netwerk in Enschede

Het netwerk van Mangelot-hosting.nl is grotendeels gevestigd in Enschede (Overijssel). Het is één van de meest stabiele netwerken die er momenteel beschikbaar is in Nederland. Het is daarom ook een netwerk met een hoge snelheid en een hoge uptime. Deze hoge snelheid komt onder andere, doordat alles is aangesloten op een meerdere gigabit verbindingen.

Mangelot-hosting.nl maakt dan ook gebruik van de beste netwerken die er beschikbaar zijn.
Tevens kan, door de vele partners, het netwerk gemakkelijk en snel worden omgeleid, zonder dat u hier hinder van ondervindt.
Het hostingnetwerk van Mangelot Hosting is voorzien van meerdere redundante gigabit verbindingen vanuit het Enschedese datacentrum InterDC (Tier3 uitgevoerd: Tier3? dit houdt onder andere in dat al onze voorziening N+1 zijn uitgevoerd) verbonden met het Amsterdams Internet knooppunt, het Internet knooppunt van Nederland en een van de belangrijkste Internet knooppunten in Europa.

Op het Amsterdamse Knooppunt wisselen Nederlandse Internet providers informatie met elkaar uit.
Door onze optimale verbinding met het Amsterdamse Knooppunt is uw website bezoeker dus verzekerd van snelle responstijden: uw website bouwt zich snel op in zijn browser.
Onze transit verbindingen verlopen via meerdere verschillende transit providers, waardoor netwerk performance en uptime gegarandeerd kunnen worden.

Het hostingnetwerk waar wij gebruik van maken heeft in zowel Enschede en Amsterdam meerdere peer verbindingen.
Hierdoor kunnen we in geval van storing gemakkelijk en automatisch omschakelen naar een verbinding die wel stabiel en 100% werkt.
Dit gebeurd allemaal zo snel dat u het amper zult merken.
Een ander voordeel van de verschillende verbindingen is een maximale snelheid het dataverkeer zal altijd de snelste route kiezen naar uw website of server(s).
Het maakt niet uit wat uw woonplaats is, of waar u zich ook bevind in Nederland de verbinding is altijd optimaal en voorzien van de meest snelle verbinding aanwezig.
Wij garanderen een optimale verbinding in de volgende plaatsen Webhosting in Nederland, dankzij een stabiele link met onze Peering partners.
U kunt zich voorstellen dat gegevens zich vertalen in een uitstekende uptime van ons hostingnetwerk.

Uptime historie

2003 = 99,98%
2004 = 99,92%
2005 = 99,97%
2006 = 99,95%
2007 = 99,91%
2008 = 99,98%
2009 = 99,93%
2010 = 99,97%
2011 = 99,98%
2012 = 99,93%
2013 = 99,97%
2014 = 99,96%
2015 = 99,98%
2016 = 99,97%
2017 = 99,98%
2018 = 99,99%
2019 = 99,99%
2020 = 99,99%
2021 = 99,99%
2022 = 99,99%

Webhosting met hoge uptime

 
Ons netwerk spreidt zich uit over 4 datacenters; Equinix Enschede, InterDC Enschede, InterDC Hengelo en Previder Hengelo. We beschikken over 6 verschillende uplinks. Tussen alle datacenters hebben we dubbel uitgevoerde glasvezel lijnen liggen.
 

Interdc datacenter Enschede

Totaal geven de redundante uplinks een internet data capaciteit van 82.000Mbit/s.

Verbindingen in Nederland en Duitsland

Enschede (2x Glasvezel ring van 40 gbit/sec.)
Enschede InterDC >> Enschede Equinix >> Previder PDC2 >> InterDC
Enschede InterDC >> Enschede Equinix >> InterDC

Enschede InterDC Uplinks

– 10.000 Mbit/sec NL-IX
– 10.000 Mbit/sec OpenPeering
– 10.000 Mbit/sec SpeedIX
– 10.000 Mbit/sec FrysIX
– 10.000 Mbit/sec LSIX
– 10.000 Mbit/sec Cogent (Amsterdam)
– 10.000 Mbit/sec Cogent (Hengelo)
– 10.000 Mbit/sec Lumen (Dusseldorf)
– 1.000 Mbit/sec Brightaccess
– 1.000 Mbit/sec ND-IX

 
Datacenter webhosting beveiliging

De beveiliging van ons hostingnetwerk

Als het om beveiliging gaat maken ze geen uitzonderingen.
De camera’s zorgen voor een 24/7 beveiliging van het pand. Er is geen hoekje meer waar de camera’s geen zicht op hebben. Op de datavloer hangen 2 camera’s. Deze aantallen zullen in de toekomst nog uitbreid worden naarmate het aantal rijen racks zal stijgen. Alle camera’s hebben een resolutie van minimaal 720p (HD kwaliteit), wat vele male hoger is dan het oude traditionele CCTV systeem. Op die manier hebben we veel hogere kwaliteit beelden en kunnen we veel meer details zien. Ook kunnen de camera’s prima in het donker zien. Waar de camera’s op de datavloer uitgerust zijn met een bewegingssensor en een lamp, beschikken de camera’s die buiten hangen over een heel gevoelige lens, zodat in het donker nog steeds gezien kan worden.
Uiteraard worden alle beelden voor een langere periode bewaard. Tevens zijn alle deuren voorzien van beveiliging sensoren en speciale gecodeerde sleutels en is de centrale toegang voorzien van een touchscreen scherm met wachtwoord controle.

De CO2 neutrale stroom voorziening

InterDC is een groen datacenter. Ze kopen 100% groene stroom in welke bestaat uit 22% windenergie, 64% waterkracht en 14% biomassa. Het Datacenter heeft een redundante, stabiele en betrouwbare stroom toevoer. Tijdens een stroom uitval wordt er razendsnel over geschakeld naar een back-up accu welke het gehele datacenter voor ong. 45 minuten kan voorzien van voldoende stroom, in de tussen liggende tijd word de generator opgestart (5 minuten), en daarna wordt de stroom van de back-up accu omgezet naar de generator en is het datacenter voor meerdere uren voorzien van genoeg stroom. Niet onbelangrijk gezien het aantal stroomstoringen afgelopen jaar. Daarnaast is de stroomtoevoer makkelijk schaalbaar. Het datacenter is met on-site generators volledig zelfvoorzienend in haar stroomvoorziening.

Het datacenter hanteert de N+1 standaard als minimum; in eenvoudige termen betekent dit dat wanneer er 3 generatoren nodig zijn om non-stop stroom te leveren, dan zijn er 4 geïnstalleerd.

Groene energie voor onze webhosting.
Goedkoop en betaalbare hosting maar toch met kwaliteit.

Branddetectie en bestrijding

Een Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) is in het datacenter geïnstalleerd. Deze bijzonder gevoelige rook detectoren zijn verbonden met het Building Management system. Dit BMS wordt continue in de gaten gehouden door het control room personeel. Hierdoor worden eventueel mogelijke branden uitzonderlijk vroeg gedetecteerd en derhalve makkelijk voorkomen. Daarnaast beschikt het datacenter over een bijzonder geavanceerd water mist systeem dat branden blust zonder de apparatuur te beschadigen.

Air conditioning / Koeling van apparatuur

Het datacenter zal gebruik maken van Free Air koeling. Grotendeels van het jaar is de buitenlucht temperatuur koel genoeg om gebruikt te worden om te koelen. Mocht de buitentemperatuur boven de 20 graden komen schakelt het koelsysteem automatisch over op het traditioneel koelen met een airco systeem van het merk Uniflair. De temperatuur wordt op een +- 22 graden gehouden.