Wat is een premium domeinnaam

Home > Domeinnamen registratie > Wat is een premium domeinnaam
 

Wat is een premium domein?

Een premium domein is een domeinnaam welke, zoals de naam al doet vermoeden, een stuk meer ‘waard’ is dan een niet generieke domeinnaam.

Premium domeinnamen komen in twee varianten voor:
Domeinnamen van oudere extensies met een zeer generieke naam, zoals fiets.nl of holiday.com, welke al jarenlang geregistreerd zijn. Omdat deze al veel ‘waarde’ hebben opgebouwd, zijn deze bij een verkoop veel geld waard.

Domeinnamen die gebruik maken van de nieuwe gTLD’s met een zeer generieke of bedrijfsnaam welke nog niet geregistreerd is, maar waarvan de verwachting is dat deze veel ‘waarde’ zullen krijgen. Bij deze laatste variant zal het register dat de extensie aanbied een veel hogere aanschaf- en verleng-prijs hanteren dan bij de oude extensies het geval is.
Voorbeelden van dergelijke premium domeinen zijn bijvoorbeeld golden.watch of sauna.club.

Deze premium domeinnamen voldoen vaak aan de volgende voorwaarden:

Een premium domeinnaam kan (helaas) niet op voorhand gecontroleerd worden, U besteld de domeinnaam eenvoudig via onze website, na betaling wordt de domeinnaam geregistreerd/gecontroleerd of de domeinnaam een status premium heeft bij de domeinnaam registrar. Indien de domeinnaam een status Premium heeft dan vragen wij de prijs voor U op en informeren u hierover. Het is daarna uw eigen keuze of u de registratie wilt uitvoeren voor dit bedrag, of dat u de order wilt annuleren en de gemaakte kosten retour krijgt.