Wij bieden goedkope shared-hosting voor een betaalbare prijs !

 
 

website virus en malware scan

Home > website virus en malware scan
 
Gepost door op maart 10, 2018 in |

Vermoed je dat je gehacked bent? meld dit dan direct!

Geen enkele website eigenaar wil dat zijn website wordt gehackt. Als je met Opensource software je site opbouwt zijn er toch enkele voorzorgsmaatregelen om de beveiliging aan te scherpen. Wanneer je denkt gehackt te zijn, meld het bij Mangelot Hosting en controleer dan zo snel mogelijk uw bestanden en database(s) op juiste code en of een afwijkende bestandsdata (wijzigings datum / bestandsrechten).

Welke technieken gebruiken ze voor het hacken van een website

Als eerste geven wij enkele manieren hoe hackers toegang willen verkrijgen tot je website:

Pharma Hacks – Spam invoegen in je database of berichten (of pagina’s) op je website een hacker-afbeelding
Backdoors – Toegang verkrijgen tot je Dashboard of Admin paneel binnen je website, zodoende dat ze op hun gewenste tijdstip zaken kunnen misbruiken op je website.
Drive by Downloads – Wanneer de hacker zich vermomt en via een script die bij een programma of download toegang verleend op de PC van het slachtoffer.
File and Database Injections – Via toegevoegde code in de database of bestanden malware injecteren.
Malicious Redirects – Bepaalde links ‘redirecten’, of herleiden naar een geïnfecteerde website.
Phishing – Zoeken naar paswoorden en gebruikersnamen via bots of scripts.

virus en malware scan

Na een hack wordt de website meestal, in ieder geval vroeger ‘gedefaced’, ofwel veranderd naar een andere pagina om iedereen op de hoogte te stellen van de hack.
Dezer dagen is dit minder het geval omdat ze langer gebruik willen maken van je website.

Website misbruikt voor verspreiding van Virus en Malware

Soms worden website’s voorzien van Virussen en of andere Malware, en de beveiliging software is nog niet op de hoogte van deze Virus en of Malware gegevens,
bijvoorbeeld omdat een patch nog niet is uitgebracht, of een update voor een bug/lek in uw opensource software nog niet is uitgevoerd.
Met als resultaat dat uw website besmet is terwijl u dit nog niet in de gaten heeft, enige tijd later op een bepaalde datum word uw account als één van de vele wereldwijd misbruikt in het uitvoeren van een virus, spam, en of ddos aanval.

Uiteraard worden onze servers 4x per dag up2date gehouden met de laatste antivirus gegevens, en dagelijks met de laatste beveiliging regels voor onbetrouwbare code.
hierdoor worden alle ge-uploade bestanden direct gecontroleerd, maar wat als de besmette data al aanwezig is in uw account en is ge-uploaded voordat de beveiliging hiervan af wist?

Gratis Virus en Malware scan op onze webhosting servers

Om dit te voorkomen introduceren wij de gratis Virus en Malware scan op onze servers!
Over enkele dagen worden alle servers uitgerust met een gratis Virus en Malware scanner, deze scanner gaat dagelijks controleren of bestanden besmet zijn met virussen of onbetrouwbare code bevatten. Hiervoor krijgt u doormiddel van het berichten systeem van Directadmin een notificatie, en op uw hoofd emailadres een email met de scan gegevens!
De onbetrouwbare bestanden worden door de scanner op de bestandsrechten 000 (niet uitvoerbaar) gezet, u kunt dan zelf bepalen wat u met de bestanden wilt, wilt u ze verwijderen of is het een betrouwbaar bestand dan kunt u deze op een whitelist plaatsen.