Wij bieden complete webhosting voor een goedkope prijs!

 
 

SSL-certificaten

 

Wat zijn SSL-certificaten?

SSL-certificaten zijn perfecte producten om de kwaliteit en de professionaliteit van jouw assortiment mee te benadrukken. SSL-certificaten zijn onmisbaar voor klanten met een website waarop bezoekers of klanten waardevolle of persoonlijke informatie achter (moeten) laten.
SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens.
Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden.
Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk.
Zo ziet u dit bijvoorbeeld op de inlogpagina van uw bank, Overheid (digid), zorgaanbieder en of pensioenfonds. Voor een SSL verbinding is/zijn SSL-certificaten noodzakelijk.

De betekenis van SSL.

SSL staat voor Secure Sockets Layer. De derde versie van SSL stond aan de basis van het Transport Layer Security (TLS), de huidige uitvoering van SSL. Maar de naam SSL wordt nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

ssl verbinding

Voorbeeld: beveiligde verbinding met Domain validation (DV) of Organisation validation (OV) SSL-certificaat herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk.

extended validation ssl

Voorbeeld: beveiligde verbinding met Extended Validation (EV) SSL-certificaat herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de Groene adresbalk
SSL-certificaten biedt vertrouwen.

Een SSL Certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan.
Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en anderen dit niet kunnen ‘afluisteren’. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zullen bezoekers de site sneller vertrouwen.

SSL-certificaten en wetgeving.

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van SSL-certificaten. meer info: wetgeving online beveiliging.

Wettelijke eisen voor online beveiliging.

In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het gebeurt echter nog veel te vaak dat deze informatie zonder enige vorm van veiligheid over het internet wordt verstuurd.
De gevolgen voor de slachtoffers van internetfraude kunnen groot zijn. Criminelen achterhalen via betrouwbaar lijkende websites creditcardinformatie en/of andere persoonlijke gegevens en gaan op naam van de gestolen identiteit vervolgens financiële verplichtingen aan. De Nederlandse overheid erkent dit probleem. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

SSL Certificaat voorkomt fraude.

Persoonsinformatie wordt op verschillende manieren verzonden. Bijvoorbeeld in het geval van online aankopen en financiële transacties, maar ook als het gaat om een simpel contactformulier.
In alle gevallen verplicht de Wbp tot het beveiligen van de gegevens. Met de aanschaf van een SSL Certificaat zorgt u ervoor dat deze gegevens niet in handen van kwaadwillenden kunnen komen.

Verplicht een SSL verbinding.

De wet verplicht het beveiligen van persoonsgegevens. Het CBP ziet er daarom op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot € 4500,-.  Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf ook nog het risico aansprakelijk gesteld te worden voor de schade.

https verbinding

SSL-certificaten zorgen voor een beveiligde HTTPS verbinding met de webserver en voorkomt dat anderen uw gegevens zien.

SSL verbeterd de SEO ranking?

Wist u ook dat een SSL-certificaat een betere SEO ranking geeft in bijvoorbeeld de zoekmachines zoals o.a. google, en deze zoekmachines websites met een https verbinding een voorkeur geeft door hier een hogere ranking waarde aan te geven in zijn zoekresultaten. Wat uw website uiteraard weer ten goede komt.

Meer informatie over SSL.

Mangelot Hosting krijgt veel vragen over de wettelijke verplichting die er is wat betreft het verzenden van persoonsgegevens. Er zijn verschillende validatiemethoden voor de SSL Certificaten, namelijk domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV).

DV certificaat: Domain Certification Certificaat de meest elementaire. Voor een aantrekkelijke prijs beveilig je middels dit certificaat de verbinding van en naar jouw website, maar een DV certificaat valideert niet jouw identiteit aan de bezoeker van je website. Je garandeert je bezoekers een betrouwbare gegevensoverdracht.
OV certificaat: Organisation Validation Certificaat een populaire. Met dit certificaat beveiligen jouw klanten niet alleen de verbinding en interactie met hun websites, het bevestigt tevens de authenticiteit van de eigenaar van de website. De gegevens worden niet alleen versleuteld en beveiligd verzonden, bezoekers weten ook aan wie de gegevens worden verzonden. De bedrijfsgegevens worden gecontroleerd door een Certificaat Autoriteit en worden opgenomen in het SSL-certificaat.
EV certificaat: Extended Validation Certificaat het meest professionele en doortastende. Dit certificaat garandeert een beveiligde verbinding met een encryptie tot 256-bit, toont bezoekers van een website direct de aangetoonde authenticiteit van de eigenaar van de website in tekst én door de weergave van de groene adresbalk, en beschermt een website tegen phishing. Met een EV certificaat tonen je klanten bezoekers van hun websites dat ze tot het uiterste gaan om de betrouwbaarheid, veiligheid en professionaliteit van hun bedrijf en de gegevens van hun bezoekers te kunnen garanderen. Veiliger en professioneler dan met een Extended Validation Certificaat wordt een website niet.

Bovendien zijn er meerdere merken certificaten. Wij kunnen certificaten leveren van Certification Authority (CA) bedrijven als Geotrust, Thawte, Symantec, RapidSSL, Comodo, Certum.

Een must voor elke professionele website.

Voor veel professionele websites is de installatie van een SSL-certificaat een absolute must. Niet alleen om er zeker van te zijn dat de website zelf en de gegevens van klanten of gebruikers veilig zijn. De Nederlandse internetgebruiker is zich steeds bewuster van de veiligheidsrisico’s op internet en kiest bewust voor webshops die aantoonbaar verantwoordelijk en betrouwbaar zijn. SSL-certificaten zijn er dus niet alleen voor de veiligheid; ze zijn een absolute must om succesvol te ondernemen of communiceren op het internet.

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over een SSL-certificaat? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met onze salesafdeling.