Wat is SSL

Wat is SSL?

SSL verzorgt een beveiligde HTTPS verbinding tussen uw browser en een website.

SSL (Secure Sockets Layer) is de standaard beveiligingstechnologie voor de oprichting van een versleutelde verbinding tussen een webserver en een browser.
Deze koppeling zorgt ervoor dat alle data die tussen de webserver en browsers privé integraal blijven.
SSL is een industrie standaard en wordt gebruikt door miljoenen websites voor de beveiliging van hun online transacties met hun klanten.
Deze technologie is om een internetverbinding veilig te houden en gevoelige gegevens die tussen twee systemen worden verzonden, te beschermen, zodat criminelen de overgedragen informatie, inclusief mogelijke persoonlijke gegevens, niet kunnen lezen en wijzigen.
De twee systemen kunnen een server en een client zijn (bijvoorbeeld een winkelwebsite en een internet browser) of server-naar-server (bijvoorbeeld een applicatie met persoonlijk identificeerbare informatie of met salarisinformatie).
Het doet dit door ervoor te zorgen dat alle gegevens die worden overgedragen tussen gebruikers en sites, of tussen twee systemen, onleesbaar blijven.
Het gebruikt coderingsalgoritmen om gegevens tijdens het transport door elkaar te halen, zodat hackers deze niet kunnen lezen terwijl ze via de verbinding worden verzonden.
Deze informatie kan van alles gevoelig of persoonlijk zijn, zoals creditcardnummers en andere financiële informatie, namen en adressen.

TLS (Transport Layer Security) is een bijgewerkte, veiligere versie van SSL. We noemen onze beveiligingscertificaten nog steeds SSL omdat het een veelgebruikte term is, maar wanneer u SSL koopt van o.a. DigiCert, koopt u eigenlijk de meest up-to-date TLS-certificaten met de optie van ECC-, RSA- of DSA-codering.

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) verschijnt in de URL (https://) wanneer een website is beveiligd met een SSL-certificaat. De details van het certificaat, inclusief de uitgevende instantie en de bedrijfsnaam van de website-eigenaar, kunnen worden bekeken door op het slotsymbool in de browserbalk te klikken.

SSL-certificaat nodig?

Om een SSL-verbinding met een web server te maken is een SSL-certificaat noodzakelijk.
Wanneer u ervoor kiest om SSL te activeren op uw webserver wordt u gevraagd om een aantal vragen over de identiteit van uw website en uw bedrijf te voltooien.
Uw webserver maakt vervolgens twee cryptografische sleutels – een Private Key en een Public Key.
De publieke sleutel hoeft niet geheim te zijn en is geplaatst in een Certificate Signing Request (CSR) – een gegevensbestand met uw gegevens.
U moet deze CSR indienen tijdens de SSL Certificaat aanvraagprocedure bij een Certification Authority (CA), deze CA zal uw gegevens valideren en bij goedkeuring het SSL Certificaat uitgeven met daarin uw gegevens en waarmee u het gebruik van SSL kunt activeren.
Uw webserver zal vergelijkingen met uw uitgegeven SSL Certificaat en uw Private Key maken om zo de validatie te bevestigen.
Uw webserver zal dan in staat zijn om een versleutelde HTTPS verbinding tussen de website en uw bezoeker webbrowser te maken.
De complexiteit van het SSL-protocol zal niet onzichtbaar blijven aan uw klanten.
In plaats van hun browsers bieden hen een belangrijke indicator om hen te laten weten dat ze op dit moment beveiligd door een SSL-versleutelde sessie (controleren kan door het slotje in de rechter bovenhoek aan te klikken dit geeft uw SSL Certificaat details weer).
Alle SSL-certificaten worden uitgegeven aan zowel bedrijven of wettelijk aansprakelijk individuen.

SSL-certificaat voor uw website

Welke gegevens staan er in een certificaat?

Een SSL Certificaat zal in sommige gevallen uw domeinnaam, uw bedrijfsnaam, uw adres, uw stad, uw staat en uw land. Het zal ook de vervaldatum van het certificaat en de gegevens van de Certification Authority (CA) verantwoordelijk voor de uitgifte van het certificaat bevatten. Wanneer een browser verbinding maakt met een beveiligde site zal deze tevens het certificaat controleren of deze vervaldatum niet is verstreken, en of dat deze is uitgegeven door een certificeringsinstantie (Certification Authority (CA)) die browser vertrouwt, en dat het wordt gebruikt door de website waarvoor het is afgegeven. Als het niet lukt op een van deze controles zal de browser een waarschuwing aan de bezoeker geven dat het certificaat niet betrouwbaar is.

Hoe bestel ik een SSL-certificaat bij mijn hostingpakket?

Het bestellen van een certificaat is heel makkelijk u besteld uw gewenste hosting pakket en geeft tijdens de bestel procedure op dat u een SSL-certificaat er bij wilt (zie extra opties).
U ontvangt na uw bestelling een email met enkele verificatie gegevens die u terug moet sturen, na deze retour te hebben gekregen bestellen wij het certificaat bij de Certification Authority (CA), en koppelen deze aan uw hostingaccount. simpel toch?

Hoe bestel ik een SSL-certificaat als ik geen hosting pakket bij Mangelot Hosting heb?

Het bestellen van een certificaat is heel makkelijk, u besteld een certificaat op onze SSL product pagina, U ontvangt na uw bestelling een email met enkele verificatie gegevens, welke u invult en hierna terug moet sturen, na deze retour te hebben gekregen bestellen wij het certificaat bij de Certification Authority (CA), en sturen u het certificaat door, of kunt deze downloaden doormiddel van uw klantenaccount op onze website, simpel toch?

Zoekwoorden: Tags ,
Was dit onderwerp nuttig voor U? Ja Nee