Multi RBL controle

Home > Support & Helpdesk > Multi RBL controle
 

Multi RBL spamlijst controle

Het kan gebeuren, en is niet uitzonderlijk, dat uw IP-adres bij u thuis of op uw werkplek ongemerkt op een blacklist terecht is gekomen. U kunt problemen ondervinden met e-mail versturen en/of ontvangen. Ook komt het voor dat u wel een mail kunt versturen maar dat deze in de spambox van de ontvanger terecht komt. U heeft uw e-mail verstuurd, maar de ontvanger beweert niets ontvangen te hebben. Oorzaak is dat uw e-mail in de spambox (ook wel ongewenste mail genoemd) terecht is gekomen. In andere gevallen onderschept de mailserver uw mail en bereikt uw e-mail de ontvanger niet eens.

Ook is het mogelijk dat u bepaalde websites niet kunt bezoeken. Mangelot Hosting heeft een beveiliging die er voor zorgt dat bepaalde IP-adressen geweerd worden door onze servers. Dit is om te voorkomen dat hackers en spammers toegang krijgen. Voor u als normale bezoeker is dit zeer vervelend. Het afstoten van een IP-adres komt door onze firewall. Deze heeft een connectie met meerdere belangrijke blacklist providers. Zodra uw IP-adres onveilig lijkt, en dus voorkomt op een blacklist, krijgt u geen toegang tot onze webservers. Dit om te voorkomen dat hackers/spammers via uw IP-adres toegang krijgen tot de bestanden van uw website waar ze vervolgens mogelijk een script kunnen plaatsen om bijvoorbeeld phishing e-mails te versturen.

Staat uw IP-adres op 1 of meer blacklisten? Dan is uw computer besmet met een virus of malware. U dient dan de volgende handelingen te volgen om weer veilig toegang tot de servers te krijgen. Let op, indien u een IP-adres de-list bij deze bedrijven zonder uw computer vooraf opgeschoond te hebben, dan staat uw IP-adres binnen enkele uren weer op de blacklist. Na enkele keren de-listen zal ook uw IP-adres geblokkeerd worden om te kunnen de-listen. Het is dus van belang dat u alle stappen vooraf geregeld heeft.

Controleer hieronder of uw IP is geblokkeerd in een (RBL) spam blacklist.

Wat is een RBL spamlijst?

RBL staat voor “Realtime Blackhole List”. Een zwarte lijst van internetadressen die zich schuldig maken aan spamming.

Er is een zwarte lijst van afzenders van e-mail samengesteld door de afzender(s) van spam te traceren.

Wanneer het benaderen van de afzender en/of zijn ISP niet voldoende resultaat oplevert, worden de desbetreffende internetadressen toegevoegd aan deze RBL.

Het MAPS systeem (Mail Abuse Protection System) stelt internetgebruikers vervolgens in de gelegenheid om deze RBL op verschillende manieren te gebruiken voor het weren van e-mail of zelfs van alle netwerkverkeer afkomstig van een spammer.

De RBL wordt door duizenden providers gebruikt om ongevraagde reclameboodschappen te weren.

spamlijst IP controle Multi RBL controle

Test nu onze Multi RBL controle.

Multi RBL spamlijst controle?

Hoe werkt de RBL spamlijst controle?

  • Allereerst maken wij verbinding met de RBL servers en geven uw IP door.
  • Daarna krijgen wij een bericht terug van de betreffende RBL of deze op een spam lijst staat.
  • Indien uw IP op de zwarte spamlijst staat, word dit weergegeven in het overzicht na de controle.

Zo krijgt u een duidelijk overzicht van de RBL providers waarbij u geblokkeerd bent. Verwijdering van deze lijsten kan meestal op de betreffende website van de RBL lijst provider.

RBL Spamlijst controle

Geef IP op voor een RBL spamlijst controle