DNSSEC records toevoegen

DNSSEC records toevoegen

DNSSEC-beveiliging instellen

DNSSEC is een domeinnaam beveiliging optie, welke bij verkeerd instellen een website langdurig offline kan halen, heeft u vragen of komt u er niet uit, neem dan contact met onze support afdeling op, wij helpen u graag verder.

Om bedreigingen zoals cache-poison-aanvallen en NDS-spoofing te voorkomen, authenticeert Domain Name System Security Extensions (afgekort DNSSEC) de uitwisseling van informatie.
Domain Name System (DNS) vertaalt door mensen leesbare domeinnamen zoals mangelot-hosting.nl naar machine leesbare IP-adressen voor een bepaalde website zoals 178.251.25.159.

Om van deze extra beveiliging gebruik te maken, moet je DNSSEC records instellen voor een domeinnaam. Om de DNSSEC-configuratie te voltooien,
moet u:

DNSSEC-gerelateerde bronrecords toevoegen aan uw DNS- of ondertekeningszone.
DNS-bronrecords voor uw domein publiceren

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, moet u eerst wachten tot de wijzigingen via internet zijn bijgewerkt.
Dit kan tot 24 uur duren, dit proces heet DNS propagatie.

Hoe schakel ik DNSSEC in voor uw domein

Log in op uw DirectAdmin panel gebruikersaccount waarvoor u een DNSSEC records wilt aanmaken.
Nadat u bent ingelogd, verifieert u uw hoofddomein en klikt u op “DNS management”.

Om DNSSEC op een domein in te schakelen, klik je op “Generate Keys (Sleutels genereren)” en vervolgens klikt u op “Sign (Ondertekenen)”
U zou nu 2 DNSSEC sleutels onder aan de domein zone moeten zien, en ook 2 ondertekende DS sleutels.

Kopieer de laatste sleutel startend met “257 3 8” en geeft deze in uw klantenaccount bij de betreffende domeinnaam instellingen op onder DNSSEC, deze sleutel zal dan naar de registrar worden gestuurd en aan de zone van de domeinnaam worden toegevoegd.

LET OP:
Als je een subdomein hebt aangemaakt als volledige domeinen, (doormiddel van Directadmin > domain setup > add another domain > subdomein.mijn-eigen-domeinnaam.nl) moet je extra stappen volgen om de vertrouwensketen door te zetten tot in de zone van het hoofddomein. Hiervoor dien je de DS records van de aangemaakte sub domein toe te voegen aan het bestaande domein (mijn-eigen-domeinnaam.nl) doormiddel van een DS record.

Voor normale subdomeinen die onder een domein zijn gemaakt (directadmin > subdomain management), is geen extra actie vereist, omdat ze deel uitmaken van de normale zone van het domein.

Was dit onderwerp nuttig voor U? Ja 1 Nee 1