Hoe verhuis ik mijn domein naar een ander registrar

EPP sleutel/key opvragen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u in 4 eenvoudige stappen uw domein van Mangelot Hosting naar een andere registrar kunt verhuizen.

Stap – 1 Haal de EPP-code uit uw klantengedeelte
Je hebt een EPP-code nodig om je domein over te zetten naar de nieuwe registrar. U kunt deze verkrijgen in uw klantenaccount van Mangelot Hosting, bij de betreffende domeinnaam opties.

Stap – 2 Verhuizing aanvragen bij je nieuwe registrar
Log in op uw nieuwe registrar en zoek daar naar de optie voor domeinoverdracht. Het zou daar op het dashboard of in het klantengedeelte van uw nieuwe registrar moeten staan.

Zodra je het hebt gevonden, voer je de details in, zoals het domein dat je wilt verhuizen en de EPP-code die je hebt ontvangen van Mangelot Hosting.

Stap – 3 verificatie van overdracht
Nadat u de details hebt verstrekt die in stap – 2 zijn gevraagd, ontvangt u een e-mail om te verifiëren dat u het overdrachtsproces van uw domein van Mangelot Hosting hebt gestart.
U hoeft alleen maar de verificatielink in die e-mail te vinden en het verificatieproces te voltooien door op de link te klikken, sommige registrars (waaronder SIDN voor een.nl domein) verhuizen realtime de domeinnaam, zonder dat u hiervoor een email ontvangt ter verificatie.

Stap – 4. Voer de betaling uit voor de domeinoverdracht
De meeste registrars brengen u kosten in rekening voor de domeinoverdracht.
Nadat u de betaling heeft gedaan, kan het enkele dagen duren voordat het domein naar uw nieuwe registrar is overgezet.

Opmerking: u kunt uw domein gedurende 60 dagen niet opnieuw overdragen nadat het overdrachtsproces is voltooid.

Was dit onderwerp nuttig voor U? Ja Nee