Wat is phpMyAdmin

PhpMyAdmin

WAT IS PHPMYADMIN

Geef uw domeinnaam in:

phpMyAdmin is een open-source softwaretool die op 9 september 1998 werd geïntroduceerd en is geschreven in PHP. Kortom, het is een tool van derden om de tabellen en gegevens in de database te beheren. phpMyAdmin ondersteunt verschillende soorten bewerkingen op MariaDB en MySQL. Het belangrijkste doel van phpMyAdmin is om het beheer van MySQL via het web af te handelen.

Het is de meest populaire toepassing voor MySQL-databasebeheer. We kunnen MySQL-databasetabellen maken, bijwerken, neerzetten, wijzigen, verwijderen, importeren en exporteren met behulp van deze software. phpMyAdmin ondersteunt ook een breed scala aan bewerkingen, zoals het beheren van databases, relaties, tabellen, kolommen, indexen, machtigingen en gebruikers, enz., Op MySQL en MariaDB. Deze bewerkingen kunnen worden uitgevoerd via de gebruikersinterface, terwijl we nog steeds de mogelijkheid hebben om elk SQL-statement uit te voeren.

phpMyAdmin is vertaald in 72 talen en ondersteunt ook zowel RTL- als LTR-talen, zodat een breed scala aan mensen deze software gemakkelijk kan gebruiken.
We kunnen MySQL-query’s uitvoeren, repareren, optimaliseren, tabellen controleren en ook andere databasebeheeropdrachten uitvoeren.
We kunnen handmatig een database en tabel maken en de query daarop uitvoeren.
Het biedt een webgebaseerde interface en kan op elke server draaien. Omdat het webgebaseerd is hebben we er vanaf elke internet verbonden computer wereldwijd toegang toe.

phpMyAdmin is direct te benaderen op onze servers door de url: http://www.mijn-eigen-domeinnaam.nl/phpmyadmin
Maar ook doormiddel van Directadmin onder “Advanced features” klikt u op phpMyAdmin en tevens ook onder “Your account” > “MySQL Management”.

Was dit onderwerp nuttig voor U? Ja Nee