SSL-certificaat gebruiken

SSL-certificaat gebruik bij Mangelot Hosting

Al onze Mangelot Hosting webhostingpakketten zijn standaard voorzien van de mogelijkheid in Directadmin, om een SSL-certificaat te genereren en te koppelen aan uw website door een Certification Authority (CA), om zo uw website te voorzien van een eenzijdige https verbinding. Bovendien is het mogelijk om zowel met de FTP servers als met de email servers doormiddel van een beveiligde verbinding te communiceren. uiteraard zijn al onze directadmin control panels voorzien van een https verbinding zodat u veilig uw instellingen kunt beheren. Mangelot Hosting maakt daarnaast ook nog gebruik van de nieuwste technieken zoals SNI (Server Name Indication) en OCSP (Online Certificate Status Protocol).

SSL-certificaat technieken

  • SNI (Server Name Indication) is een uitbreiding op SSL en TLS welke bij het eerste contact tussen cliënt en server aangeeft met welke domeinnaam de cliënt verbinding wil maken, in plaats van dat dit op basis van een IP adres gebeurt. Hierdoor is het mogelijk om meerdere SSL-certificaten aan te bieden op één IP adres. Dit komt onze klanten weer ten goede aangezien er dan geen extra kosten zijn voor een eigen (dedicated) IP-adres. Deze (dedicated) ipv4 adressen worden ook steeds duurder dit aangezien alle ipv4 adressen wereldwijd schaars en moeilijk te verkrijgen zijn.
  • OCSP-Stapling is een methode om de SSL server als intermediair tussen de browser van de client en de CA (Certificate Authority = de uitgever van het certificaat) te laten functioneren. De server waar het SSL-certificaat op geïnstalleerd is, voorziet de browser van het OCSP antwoord. Hierdoor hoeft de browser van de bezoeker geen apart uitstapje naar de CA te maken. Het OCSP antwoord is digitaal ondertekend en voorzien van een tijdstempel van de CA. Dit maakt OCSP stapling een veilige en snellere methode. wat de verbinding en website snelheid ten goed komt.

SSL-certificaat voor uw website

SSL verplicht op website?

Wist u dat een SSL-certificaat veelal verplicht is als uw website werkt met gegevens zoals e-mailadressen, adres gegevens en overige NAW-gegevens? meer info: wetgeving online beveiliging

SSL verbeterd de SEO ranking?

Wist u ook dat een SSL-certificaat een betere SEO ranking geeft in bijvoorbeeld de zoekmachines zoals o.a. google, en deze zoekmachines websites met een https verbinding een voorkeur geeft door hier een hogere ranking waarde aan te geven in zijn zoekresultaten. wat uw website uiteraard weer ten goede komt.

Zoekwoorden: Tags ,
Was dit onderwerp nuttig voor U? Ja Nee