Wij bieden complete webhosting voor een goedkope prijs!

 
 

IPv6 en IPv4 webhosting

 

Optimalisatie van Webhosting voor IPv4 en IPv6

Ieder apparaat dat verbonden is met het internet, heeft een uniek IP-adres nodig om te functioneren. Dit adres fungeert als de digitale locatie waarop apparaten, zoals webhosting servers, elkaar kunnen vinden binnen het wereldwijde web.De afkortingen IPv4 en IPv6 vertegenwoordigen de twee versies van het Internet Protocol. Terwijl IPv4 alomtegenwoordig is en door alle computers wereldwijd wordt ondersteund, staat IPv6 bekend als de nieuwere standaard die nog niet universeel is aangenomen. Het cruciale verschil tussen deze versies ligt in het aantal beschikbare IP-adressen. Momenteel kampt de wereld met een schaarste aan IPv4-adressen, waardoor de noodzaak voor de overstap naar IPv6 steeds dringender wordt. IPv4 biedt ondersteuning voor maximaal ongeveer 4,3 miljard verschillende adressen, terwijl IPv6 nagenoeg oneindig veel verschillende IP-adressen kan accommoderen. Dit overschot aan adressen is voldoende om elke vierkante meter op aarde te voorzien van meer dan 2.000 unieke adressen, waardoor de dreiging van IPv4-schaarste wordt geminimaliseerd.

Het Verschil tussen IPv4 en IPv6 IP-Adressen

Het verschil in beschikbare IP-adressen tussen IPv4 en IPv6 is direct gerelateerd aan de opbouw van deze adressen. IPv6 maakt gebruik van langere IP-adressen, wat resulteert in een exponentieel verschil in beschikbare adressen ten opzichte van IPv4. Een voorbeeld van een IPv4-adres is: 178.251.25.156 Een IPv6-adres wordt weergegeven als 8 groepen van 4 hexadecimale getallen, gescheiden door dubbele punten. Voorloopnullen kunnen worden weggelaten in de weergave van IPv6-adressen. Een groep die alleen nullen bevat, kan volledig worden weggelaten. Het IPv6-adres wordt dan bijvoorbeeld: 2a00:1938:1:31:25::156

Het Einde van IPv4 nadert en de Toekomst van IPv6

Deskundigen schatten dat binnen enkele jaren de laatste beschikbare IPv4-adressen in gebruik zullen worden genomen. Daarom wordt verwacht dat IPv6 binnen afzienbare tijd wereldwijd zal worden ingevoerd als de dominante IP-standaard. Mangelot Hosting heeft haar netwerk volledig voorbereid op de overstap naar IPv6. Ons gehele netwerk is nu, naast IPv4, ook bereikbaar via IPv6 (een configuratie genaamd Dualstack hosting). Dit toont aan dat wij klaar zijn voor de toekomst. De belangrijkste webhostingdiensten zijn reeds toegankelijk gemaakt via IPv6.

Interesse in betrouwbare ipv4 en ipv6 webhosting? Neem contact met ons op!

Budget hostingpakket

2.19/maand
Ons goedkoopste webhostingpakket. is het budget hosting pakket, hoge kwaliteit en snelheid en uitgebreide script mogelijkheden, met hoge uptime, het hostingpakket voor een goedkope prijs! Nu 12 maanden met 20% korting!
Bestel nu

Medium hostingpakket

3.29/maand
Ons medium hostingpakket, Al jaren de beste keus volgens onze klanten., extra voordelige webhosting voor een actieprijs dankzij klanten ervaringen, ideaal voor opensource software zoals wordpress, joomla etc. Nu 12 maanden met 20% korting!
  • 20000 MB Schijfruimte
  • 10000 GB Dataverkeer per maand.
  • Directadmin Control panel
  • Slechts 32,99 per jaar
Bestel nu

Pro hostingpakket

8.79/maand
Professioneel hostingpakket, ideaal voor freelancer en MKB, voordelig uw website online met hoge uptime en goede beveiliging. Ruim voldoende mogelijkheden voor uw zakelijke email & website Nu 12 maanden met 20% korting!
  • 50000 MB Schijfruimte
  • 25000 GB Dataverkeer per maand.
  • Directadmin Control panel
  • Slechts 87,99 per jaar
Bestel nu
 

Ondersteuning nodig?