Wij bieden complete webhosting voor een goedkope prijs!

 
 

Whois domeinnaam gegevens

 

Domeinnaam houdergegevens opvragen door middel van registry query.

Vind informatie over een domeinnaam of website, in een database met whois-informatie, controleer de DNS servers van domeinnamen, houdergegevens, registrant, of domeinnaam registry. Whois (uitspraak: who is) is een protocol om gegevens van een domeinnaam of IP-adres te achterhalen door middel van een query/vraag aan een registry database. In een whois staan meestal de naam en contactgegevens van de eigenaar, de provider en nameservers van de DNS-servers.

Wat staat er meestal in Whois database aan informatie:

  • 1. Registrant/Houder gegevens.
  • 2. Technisch contactpersoon.
  • 3. Administratief contactpersoon.
  • 4. Registrar / ISP
  • 5. Registratie datum
  • 6. Verloop datum
  • 7. DNS nameservers gebruikt voor de domeinnaam
  • 8. Domein status: bijvoorbeeld: Actief (active), Verlopen (expired), Vrij (free), Redemption & Quarantaine *
Whois Domein Info

* = Redemption en/of Quarantaine: Dit is een isolatie periode waarin een domeinnaam vastgehouden wordt nadat deze opgeheven is, De periode wordt door de registry in acht genomen zodat de eigenaar altijd nog een bedenkperiode heeft of hij de naam alsnog opnieuw wilt registreren. Wanneer de domeinnaam de status van quarantaine heeft, kan alleen de administratieve domeinnaamhouder de domeinnaam opnieuw activeren door registratie. Hiervoor worden meestal extra kosten in rekening gebracht, kosten zijn afhankelijk van de domeinnaam extensie, tevens heeft iedere domeinnaam extensie haar eigen quarantaine periode. Een.nl domeinnaam staat bijvoorbeeld 40 dagen in quarantaine en een.com 35 dagen. Na deze periode komt de domeinnaam vrij voor registratie voor iedere willekeurige partij.

 

TIP: Houd uw eigen domeinnaam gegevens actueel! Zorg dat je je contactgegevens actueel houdt in je Mangelot Hosting klanten account bij uw bestelde domeinnaam, Zo ben je voor ons altijd rechtstreeks bereikbaar.

Domeinnaam Whois lookup

‎Vind de vervaldatum, geregistreerde eigenaar en technische details van eventuele ‎‎domeinnamen‎‎ met onze ‎‎WHOIS-zoekopdracht‎‎.‎ Is een domeinnaam vrij resultaat “is free” aarzel dan niet, bestel de domeinnaam makkelijk op onze website, bij ons heeft u de keuze uit meer dan 1050 domeinnaam extensies.

Geen domein geselecteerd